PROJEKT: Robot

Jag sa ju att jag skulle åka till Rusta och köpa två borrmaskiner idag, och, ja.. det blev inte riktigt som jag hade tänkt; de billiga borrmaskinerna fanns nämligen inte i affären! Däremot hittade jag istället en snorbillig skruvdragare som jag efter en snabb intern överläggning konstaterade skulle duga gott att testa med, eftersom jag inte har några större krav på kraft eller fart direkt.

skruvdragare

Skruvdragaren gick loss på en femtilapp och ingår enligt personalen i det ordinarie sortimentet (fast jag hittar den inte på deras hemsida). Det enda problemet är att dom alltså bara hade EN. Hoppas att den faktiskt ingår i det ordinarie sortimentet så jag kan köpa en till nästa vecka.

Hur som helst började jag försiktigt plocka ur motorn. Sen började jag våldsamt bända loss plastdelar för att få loss motorn, därav vissa trasiga saker på bilderna! Här är i alla fall innandömet:

Motorn med växellåda:

Närmare undersökning av växellådan för att se ifall det går att byta axel på något enkelt sätt (kände inte för att sätta fast ett hjul med bits och magneter)

 

Du undrar kanske vad jag egentligen har för mål och syfte med de projekt jag visat upp här i bloggen? Bra fråga skulle jag svara, jag vet inte riktigt själv – spännande va? Än så länge testar jag mig fram, följer ett infall som idag eller skickar efter nåt som… tidigare idag. Några framtidsplaner finns det visst, men vi får se när det blir något matnyttigt/bloggbart av det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Are you a robot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.